Євробачення-2017: Держаудитслужба заявила, що “врятувала”  2,8 мільйона

Євробачення-2017: Держаудитслужба заявила, що “врятувала” 2,8 мільйона

Укрінформ
Держаудитслужба провела ревізію у ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» і виявила незаконні витрати на 2,8 млн грн під час проведення конкурсу «Євробачення-2017», а також недоотримання ПАТ «НСТУ» коштів на загальну суму 8,6 млн грн.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«За результатами ревізії встановлено, що Телерадіокомпанія здійснювала всі витрати на пісенний конкурс відповідно до кошторису, який складений згідно з вимогами пункту 6 Плану заходів з підготовки та проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 740-р, та за рахунок визначених у ньому джерел (бюджетні кошти, надходження від продажу квитків, спонсорів, внеску ЄМС тощо). Власні кошти ПАТ «НСТУ» не спрямовувало на зазначені цілі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, внаслідок оперативного виходу на контрольний захід аудиторам вдалося попередити незаконні витрати на загальну суму 2,8 млн грн в результаті виявлення завищених обсягів наданих послуг (робіт), які планувалися виконавцями для надання ПАТ «НСТУ» та ще не були проведені по обліку ПАТ «НСТУ» та не були оплачені.

Читайте також: Телеканалу "СТБ" попри суди з Нацрадою дали ліцензію ще на сім років

Також установлено факти незаконних витрат та недоотримання ПАТ «НСТУ» коштів на загальну суму 8,6 млн грн, порушень при веденні бухгалтерського обліку та при проведенні процедур закупівель на загальну суму 468,7 млн гривень.

Крім того, зустрічні звірки у суб'єктів господарювання не підтвердили інформацію, яку було ними надано на тендер. Результатом чого встановлено, що, не маючи власних можливостей надати послуги згідно з умовами договору, деякі переможці тендерів залучали субпідрядників за меншу ціну тощо.

Під час ревізії усунено (відшкодовано) порушень на загальну суму 2,1 млн грн.

Про результати ревізії поінформовано Кабінет міністрів України та Держкомтелерадіо.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів, які нададуть належну оцінку діям окремих посадових осіб ПАТ «НСТУ», що були відповідальні за організацію та проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

Контрольний захід проводився відповідно до доручення Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та під особистим його координуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-