Гройсман: Ключовим орієнтиром найближчого майбутнього стане ріст економіки

Гройсман: Ключовим орієнтиром найближчого майбутнього стане ріст економіки

Укрінформ
Ухвалені пріоритетні реформи – в освіті, медицині, пенсійній системі – будуть послідовно реалізовані, і всі кроки на цьому шляху сприятимуть досягненню глобальної мети уряду, а саме – сталому росту економіки.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з діловими колами Волинської області, повідомляє Урядовий портал.

«Наше завдання – нормальний клімат, нормальний діалог з бізнесом, сталий ріст економіки», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що у наступному році ріст ВВП закладений на рівні 3%, а це означає ріст промислового виробництва в абсолютних показниках не менше ніж на 400 млрд грн. І ця цифра, впевнений глава уряду, може бути більшою – в разі послідовної реалізації запланованих реформаторських кроків.

В їх числі, підкреслив Прем’єр-міністр, – подальша дерегуляція та скасування непотрібних рішень, які створюють бар’єри для бізнесу, в тому числі у сфері приєднання до мереж, вирішення земельних питань, впровадження ефективних механізмів управління державною власністю та приватизація нестратегічних активів, у тому числі через систему ProZorro.

Читайте також: Уряд розглядає можливості збільшення потужностей вітчизняних АЕС - Гройсман

У цьому контексті він нагадав, що у вересні в Києві пройшла велика зустріч із підприємцями за участю Президента України. І саме там було ухвалено рішення про обмеження використання силових підрозділів при проведенні перевірок бізнесу, а також про формування нової і остаточної редакції проекту закону про Службу фінансових розслідувань з подальшим її обговоренням у сесійній залі Парламенту.

«Думаю, в листопаді треба ухвалювати цей законопроект», - сказав Гройсман.

У сукупності ухвалені рішення і подальші зміни, які впроваджуються в Україні, дадуть синергетичний ефект і дозволять забезпечити суттєве зростання національної економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-