Видатки бюджету дозволять використовувати з переходом на наступний рік - проект

Видатки бюджету дозволять використовувати з переходом на наступний рік - проект

Укрінформ
Уряд підготував законопроект, який дає можливість використання коштів, які направлені на капітальні видатки і стратегічні проекти з переходом на наступний рік.

Про це на годині запитань до Уряду повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Це питання створення спецфонду, який може бути наповнений з переходом на наступний рік, що зменшить навантаження на видатки державного бюджету в кінці року і дасть можливість виконання робіт протягом двох бюджетних періодів», — зазначив Зубко.

Читайте також: Мінрегіон прийняв 507 проектів, які будуть реалізовані за кошти ЄС - Зубко

Також віце-прем’єр наголосив на щорічному збільшенні державної підтримки на об’єднані тергромади і регіональний розвиток. 

«Починали з 3 млрд грн Держфонду регіонального розвитку і 1 млрд грн субвенцій на ОТГ. В цьому році вже ця сума зросла до 3,5 млрд грн і 1,5 млрд грн. відповідно. Дуже важливо, щоб ці кошти використовувалися не на поточні видатки, зарплату і утримання, а саме на розвиток і впровадження проектів в громадах. І тому вимога тих НПА, які приймаються КМУ на підставі бюджету-2017 – це направляти ці кошти саме на бюджети розвитку», — підкреслив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-