Укрпошта повідомила про зниження вартості більшості послуг у 2018 році

Укрпошта повідомила про зниження вартості більшості послуг у 2018 році

Укрінформ
Нові граничні тарифи "Укрпошти" на універсальні послуги поштового зв’язку, затверджені НКРЗІ, в цілому зменшать вартість пересилання посилок в межах України та до ряду основних країн. 

Про це повідомили в Укрпошті.

“На жаль, у ЗМІ розповсюджується некоректна інформація щодо нових тарифів на універсальні послуги. Хочу заспокоїти клієнтів та повідомити, що зростання вартості міжнародних відправлень на 43% не відбувається, а у більшості груп відправлень тарифи навіть знижені. Наприклад, дешевшими стане проста внутрішня письмова кореспонденція, посилки вагою понад 3 кг як в межах області, так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг. Тобто чим більша вага посилки, тим менше заплатить клієнт. Для тих, хто пересилає міжнародні посилки вагою до 10 кг, наприклад, у США, Австралію, Китай, тариф також знижено в найпопулярнішій вазі від 6 до 10 кг”, - відзначив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.

Збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з міжнародної доставки стосується тільки листів і бандеролей, наголосили в "Укрпошті".

«Для нас було важливо вирівняти перекоси у тарифах. Тому ми їх спрощуємо та приводимо до єдиної логіки. Так, вартість відправлень посилок від 3 кг була неконкурентна і завелика. Після змін тарифи будуть найдоступнішими на ринку поштово-логістичних послуг в усіх вагових категоріях. А оновлення зонування для міжнародних відправлень дасть можливість розвивати важливі для клієнтів ключові напрямки пересилання», - підкреслив у цьому зв'язку в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.

Читайте також: Укрпошта запустила АРІ для е-commerce - створити відправлення тепер простіше

Як наголошують в "Укрпошті", рішенням НКРЗІ "Укрпошта" приводить до єдиного рівня ціни двох однакових за своєю суттю продуктів на міжнародну доставку: бандероль до 2 кг і дрібний пакет до 2 кг. В той же час тариф на пересилання дрібного пакета не підвищується.

Щодо тарифів на міжнародні посилки, зміна ціни відбудеться тільки для посилок до 10 кг. Тариф на міжнародні посилки від 10 до 30 кг не зміниться. Саме він для ключових країн був знижений з 1 серпня 2017 - у США, Канаду, Австралію, Китай, Росію до 23%. Для Казахстану, Литви, Латвії, Молдови і Грузії для постійних відправників Укрпошта запровадила спеціальний тариф на 40-50% дешевше стандартного. Передбачена і знижка в 5% за використання API і «особистого кабінету». Також для постійних відправників при укладанні договору буде передбачена знижка за обсяги, які розраховуються індивідуально.

"Тариф "Укрпошти" на міжнародну доставку залишиться найнижчим і забезпечує доставку  за спрощеною митною процедурою з України до будь-якого населеного пункту в 234 країнах та виділених регіонах світу", - підкреслюють в "Укрпошті".

При цьому, зменшаться тарифи на посилки вагою понад 3 кг як в межах області так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг:

масою 5кг – на 3 грн (до 25 грн),

масою 7 кг – зменшиться на 7 грн (до 29 грн),

масою 10кг – зменшиться на 13 грн (до 35 грн).

Також, знизяться тарифи на пересилання посилок до основних країн за обсягами. Наприклад, вартість пересилання посилки авіатранспортом в США та Канаду масою 5 кг знизилась на 0,2 дол. США, масою 10 кг - на 6,8 дол. США.

Доплата за рекомендований лист залишилася на тому ж рівні, що і в чинних тарифах.

З 2018 року вводиться окремий соціальний тариф для пересилання простих листів масою до 20 грам для військовослужбовців (3 грн).

Відбудеться спрощення вагових категорій та відповідних комбінацій тарифів (з 35 до 16 комбінацій) та зниження тарифів на більшій вазі в письмовій кореспонденції.

По міжнародних посилках тарифи в новій редакції встановлено в залежності від зрозумілих зон географічного розташування.

Тариф на пересилання дрібного пакета залишається без змін. Збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку стосується тільки листів і бандеролей, оскільки "Укрпошта" приводить до єдиного рівня ціни двох однакових за своєю суттю продуктів: бандероль до 2 кг і дрібний пакет до 2 кг. 

Нагадаємо, вчора Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ)  розмістила на своєму сайті повідомлення, з якого випливало, що з наступного року послуги "Укрпошти" здорожчають в середньому на 16%, максимально - на 43,2%. 

"ПАТ «Укрпошта» надало для розгляду пакет документів із розрахунками збільшення Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку в середньому на 16%, а саме: на пересилання поштових відправлень у межах України на 12,3% та до іноземних держав – на 43,2%. 15 вересня поточного року проведено засідання відповідної Робочої групи, де було визнано наявність підстав для перегляду тарифів", - йшлося в повідомленні НКРЗІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-