Мінагро: Україна планує експортувати 16,5 мільйона тонн пшениці

Мінагро: Україна планує експортувати 16,5 мільйона тонн пшениці

Укрінформ
Мінагрополітики та учасники зернового ринку визначили обсяги пшениці для експорту в 2017/2018 МР, підписавши відповідний додаток до Меморандуму про взаєморозуміння між Мінагро та експортерами зерна.

Про це рішення стало відомо під час засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна, яке відбулося у Мінагрополітики під головуванням заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової. У нараді взяли участь представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, Міністерства інфраструктури, ПАТ «Укрзалізниця», суб’єктів господарювання – експортерів зерна, профільних асоціацій.

«Прогнозні обсяги експорту погоджено, додаток до Меморандуму підписано. Цього року ми внесли декілька новацій в Меморандум. Зокрема, були виключені такі позиції – кукурудза, жито і ячмінь, оскільки немає загрози щодо продовольчої безпеки за цими культурами. Додаток, у разі необхідності, буде переглядатись нами у січні 2018 року», - зауважила Ковальова.

Читайте також: Мінагро: Україна нарощуватиме експорт агропродукції до Індонезії

Так, згідно з узгодженим додатком, обсяги пшениці, сумішей пшениці та жита (меслин), які можуть бути експортовані у 2017/2018 МР визначені на рівні 16,5 млн тонн. У тому числі:

- пшениці групи А і Б (І-V класів) – 10,7 млн тонн;

- непродовольчої пшениці (VІ клас та некласова) – 5,8 млн тонн.

Також на засіданні робочої групи представники ПАТ «Укрзалізниця» ознайомили присутніх з результатами експлуатації автоматизованої системи управління пересилкою порожніх вагонів (АС «УППВ») та з новими тарифами на вантажні перевезення залізничним транспортом.

Крім того, вперше на засіданні щодо зернового ринку відбулося обговорення експортного потенціалу олійного ринку України – збільшення обсягів виробництва та експорту олійно-жирової продукції з високою доданою вартістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-