Укрзалізниця: Цьогоріч перевезення зернових вантажів зросли майже на третину

Укрзалізниця: Цьогоріч перевезення зернових вантажів зросли майже на третину

Укрінформ
За 9 місяців цього року обсяги перевезення зернових вантажів залізничним транспортом України зросли на 28% до 27,4 млн тонн.

Про це Укрінформ повідомили в ПАТ "Укрзалзіниця".

Як зазначив в.о. директора департаменту комерційної роботи Анатолій Мумренко, у робочому парку Укрзалізниці нині налічується 10,8 тис. зерновозів і в наступному році компанія планує оновити 700. Третина зерновозів в Україні належить приватним власникам – наразі це 5,2 тис. одиниць. Лише за рік їх побільшало на 2,9 тис.  

Водночас, він наголосив, що питання на сьогодні не в кількості наявних зерновозів.

«Сьогодні питання не в кількості вагонів, а в ефективності їх використання, забезпеченні локомотивами, якості планування та формуванні замовлень на перевезення відповідно до переробної та пропускної спроможності під’їзних колій», – зауважив Мумренко. 

Читайте також: Укрзалізниця розраховує на 1,4 мільярда завдяки індексації тарифів на перевезення

Ситуацію ускладнює і збільшення кількості станцій та фронтів навантаження зернових вантажів, що потребує більшої кількості тягових та маневрових засобів. 

«Локомотиви ефективно використовувати для перевезень по 1,5 тис. тонн вантажів, не менше 500 тонн, а ми змушені возити по одному вагону, тому клієнтам треба збільшувати партії вагонів, що відправляються», – зауважив Мумренко.

Він також закликав учасників зернового ринку надавати пропозиції для вдосконалення автоматизованої системи розподілу зерновозів та технології роботи.  

Нагадаємо, з квітня 2016 року "Укрзалізниця" підвищила тариф на перевезення вантажів залізничним транспортом на 15%. У 2015 році зростання тарифів на перевезення зернових вантажів залізничним транспортом стало найбільшим у порівнянні з іншими видами вантажів і склало 42,4%. Зростання тарифів для інших вантажів в 2015 році склало 37,7%. Дане зростання річних тарифів є рекордним з 2008 року, коли вартість залізничних перевезень, включаючи зернові, зросла на 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-