Енергоатом: Система управління невідповідностями зробить АЕС безпечнішими

Енергоатом: Система управління невідповідностями зробить АЕС безпечнішими

Укрінформ
Енергоатом та Міжнародне агентство з атомної енергії завершили реалізацію національного проекту МАГАТЕ UKR2/001 «Удосконалення системи управління невідповідностями, що впливають на безпеку АЕС». 

Про це повідомляється на сайті НАЕК.

"У рамках проекту технічними експертами МАГАТЕ були надані рекомендації щодо удосконалення системи управління невідповідностями Енергоатома та створення єдиної електронної бази Компанії на корпоративному порталі знань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою подальшого впровадження методів та рекомендацій МАГАТЕ в Енергоатомі розроблено «План дій», який передбачає створення єдиної IT-бази з «Управління невідповідностями». 

На першому етапі база охоплюватиме невідповідності Інтегрованої системи управління (ІСУ) Енергоатома, виявлені при внутрішніх аудитах та зовнішніх партнерських перевірках (місія OSART, WANO, Міненерговугілля, Держатомрегулювання, сертифікаційних/ресертифікаційних (наглядових) аудитах тощо). До IT-бази також увійдуть невідповідності ІСУ, виявлені при внутрішніх перевірках дирекції Енергоатома по нагляду за безпекою, при оцінці постачальників, а також невідповідності ІСУ, виявлені при вхідному контролі продукції.

«Ми дуже цінуємо допомогу МАГАТЕ, проект «Удосконалення системи управління невідповідностями, що впливають на безпеку АЕС» є надзвичайно важливим для Енергоатома. Ми отримали усе необхідне для створення інструменту, який дозволить вирішити проблему невідповідностей в Інтегрованій системі управління Компанії. Дуже важливо щоб на кожній станції розуміли важливість і необхідність впровадження цього проекту», - зазначив віце-президент НАЕК «Енергоатом» Володимир Пишний. 

Читайте також: Енергоатом: Чергова фіктивна фірма відсуджує "інфляційні" гроші за поставки 90-х

У свою чергу технічний експерт, керівник експертної групи МАГАТЕ за цим проектом Пекка Пюю відзначив прогрес, якого досяг Енергоатом в практичній реалізації заходів, рекомендованих Агентством. 

«З моменту нашого попереднього візиту в Енергоатомі було виділено окремий сервер, на якому розміщено відповідну базу даних. За нашим проектом ми завершили усі передбачені заходи, і подальше впровадження рекомендацій МАГАТЕ буде залежати лише від самої Компанії. Компетенція фахівців Енергоатома та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, з якими ми співпрацювали, дозволяє впевнено говорити про успішну подальшу реалізацію проекту», - підкреслив експерт.

Він також переконаний, що ефективна система управління невідповідностями дозволить Енергоатому вирішувати не лише технічні завдання, але й поліпшити економічні показники роботи АЕС. «Наша методика заснована на найкращих позитивних практиках, які вже впроваджені на багатьох європейських АЕС», - додав Пекка Пюю.

Довідково. Заходи національного проекту «Удосконалення системи управління невідповідностями, що впливають на безпеку АЕС» виконувались протягом 2016-2017 років у рамках співробітництва НАЕК «Енергоатом» з МАГАТЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-