Ощадбанк видав перший соціальний кредит фізичній особі

Ощадбанк видав перший соціальний кредит фізичній особі

Укрінформ
Ощадбанк видав перший соціальний кредит фізичній особі – підприємцю в рамках спільної з Western NIS Enterprise Fund програми «Соціальне підприємництво». 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі банку.

Зазначається, що раніше в рамках програми Ощадбанк уже надав соціальні кредити, але виключно підприємствам - Донецької, Дніпропетровської, Луганської та Черкаської областей.

Нинішній кредит отримав підприємець, який розвиває власний соціальний проект.

"Кредит отримав Леонід Остальцев, який вже третій рік поспіль розвиває власний проект «Піца Ветерано». Повернувшись із військової служби на Донбасі, Леонід створив ресторан-піцерію, в якій більшість співробітників – ветерани АТО. У «Піца Ветерано» вони можуть отримати нові знання та оволодіти новою професією, отримати психологічну допомогу – у штаті працює досвідчений психолог. 10% прибутку щомісяця відводиться на допомогу дітям загиблих воїнів", - йдеться у повідомленні.

«Проект «Ветерано» – добрий приклад соціально відповідального бізнесу. Леонід Остальцев – не лише реальний підприємець, який наполегливо розвиває свій бізнес. Це людина, яка підставляє своє міцне плече нашим ветеранам, допомагає дітям. Саме такі підприємці мають отримувати соціальні кредити», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку

Як уточнили в Ощадбанку, кредити в рамках інноваційної програми «Соціальне підприємництво» надаються за ставками від 5% до 10% річних. Соціальний кредит можуть отримати підприємства малого бізнесу та фізичні особи – підприємці, які в рамках своєї діяльності забезпечують реалізацію соціальних проектів та ініціатив або вирішують певні соціальні проблеми незахищених верств населення. Перевага надається проектам на підтримку перш за все громадян України, потерпілих від конфлікту на сході країни, у т.ч. вимушених переселенців з південних та східних регіонів, людей з інвалідністю, малозабезпечених жінок та представників інших незахищених соціальних груп.

Читайте також: Ощадбанк забрав за борги будівлю Брокбізнесбанку

Нагадаємо, Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн дол. США, заснований за допомогою уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування в підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом фонд інвестував 168 млн дол. США в 118 компаній (приблизно 25 000 працівників) та зробив можливим залучення 1,5 млрд дол. США в компанії України та Молдови.

З 2015 року фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму 35 млн дол. США, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF фінансує інноваційні, високоефективні програми, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-