Ощадбанк забрав за борги будівлю Брокбізнесбанку

Ощадбанк забрав за борги будівлю Брокбізнесбанку

Укрінформ
Ощадбанк домігся погашення заборгованості від Брокбізнесбанку на загальну суму 200 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба банку.

«Ощадбанк відповідно до Закону України «Про іпотеку» набув право власності на нерухоме майно по вул. Саксаганського, 115-а в місті Києві. У 2013 році будівлю за цією адресою було передано в заставу Ощадбанку товариством з обмеженою відповідальністю «Капітал Інвест ЛТД» у забезпечення за кредитним договором, що був укладений між АТ «Ощадбанк» та АТ «Брокбізнесбанк» на суму 200 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Колишні власники Брокбізнесбанку були також бенефіціарами зазначеної компанії. Оскільки Брокбізнесбанк не виконав свої зобов'язання за кредитним договором, Ощадбанк у судовому порядку протягом більш ніж трьох років намагався отримати задоволення своїх вимог, у тому числі за рахунок нерухомого заставного майна. 

Читайте також: Ощадбанк першим з державних банків почав реструктуризацію боргів клієнтів

Було розроблено юридичну стратегію, яка, незважаючи на зухвалий опір з боку боржника, надала змогу отримати максимально можливу компенсацію завданого банку збитку - стовідсоткове погашення суми боргу. Протягом трьох років судової війни банк стикався з вражаючими прикладами судового свавілля - від розгляду чотирьох апеляційних скарг банку ідентичною колегією суддів (і це за наявності електронної системи розподілення суддів, що має звести до нуля можливість розгляду справи тими самими суддями) і фактично автоматичного відхилення апеляцій до судових позовів від споріднених компаній для блокування законних прав банку на стягнення об'єкта, нерозміщення судових рішень у Єдиному держреєстрі та рішень судів нижчих інстанцій, які не зважали на рішення Вищого господарського суду України на користь банку.

В заставі Ощадбанку перебувало два об'єкти нерухомості. В серпні 2016 року постановою Київського апеляційного господарського суду Ощадбанк домігся звернення стягнення на об'єкт нерухомості по вул. Лепсе, загальною площею понад 12 тис. кв. м. Це дало можливість повернути майже 120 млн грн заставних коштів. Для остаточного погашення заборгованості Ощадбанк у цілковитій відповідності із Законом України «Про іпотеку» скористався можливістю задовольнити свої вимоги в позасудовому порядку та набув право власності на предмет іпотеки, що розташований на вул. Саксаганського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-