Ощадбанк першим з державних банків почав реструктуризацію боргів клієнтів

Ощадбанк першим з державних банків почав реструктуризацію боргів клієнтів

Укрінформ
Ощадбанк заявив про успішне завершення процедури реструктуризації заборгованості компаній VIDI Group: ТОВ "ВіДі АвтоСіті Кільцева" та ТОВ "ВіДі Автосіті". 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Ощадбанку.

"Ощадбанк став першим з найбільших банків і першим державним банком, який скористався положеннями нового Закону України «Про фінансову реструктуризацію», використавши певний набір інструментів реструктуризації грошового зобов’язання та пільг, передбачених законом. Процедуру реструктуризації було запущено 15 червня, одночасно було запроваджено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Із завершенням реструктуризації компанії VIDI Group виходять зі стану дефолту та в повному обсязі поновлюють виконання взятих на себе зобов’язань перед кредиторами та партнерами", - повідомили в цьому зв'язку в Ощадбанку.

Читайте також: За рік Ощадбанк планує підтримувати 2 мільйони підприємців

Зазначається, що план реструктуризації грошового зобов’язання боржників було затверджено 12 вересня на підставі звіту незалежного експерта про проведення огляду фінансово-господарської діяльності, яким підтверджено перспективність господарської діяльності боржників. Незалежним експертом реструктуризації виступила компанія «великої четвірки» – ТОВ «Делойт і Туш».

«Закон України «Про фінансову реструктуризацію» – дієвий та ефективний механізм, завдяки якому банк та позичальник можуть досягти взаємовигідного компромісу, і в подальшому Ощадбанк планує продовжити використання інструментарію цього закону для врегулювання проблемної заборгованості та поліпшення якості свого кредитного портфеля»,  – зазначив з цього приводу директор департаменту реструктуризації заборгованості та стягнення Ощадбанку Андрій Пожидаєв.

Нагадаємо, закон про фінансову реструктуризацію набрав чинності 19 жовтня 2016 року терміном на 3 роки. Він передбачає врегулювання заборгованості без звернення до суду, з використанням нових дієвих механізмів здійснення ефективної фінансової реструктуризації за допомогою нових незалежних органів: Спостережної ради, Секретаріату та Арбітражного комітету та з обов’язковим отриманням звіту незалежного експерта про проведення огляду фінансово-господарської діяльності боржника, який включає в себе висновок про перспективність такої діяльності. Впровадження законодавчо закріплених нових механізмів фінансової реструктуризації реалізується за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Незалежної асоціації банків України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-