Укрзалізниця запровадила автоматизовану систему управління вагонами

Укрзалізниця запровадила автоматизовану систему управління вагонами

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» 17 жовтня у ході виїзної наради з питань забезпечення заявників вантажними вагонами презентувала автоматизовану систему управління пересилкою порожніх вагонів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Метою запуску автоматичної системи розподілу вагонів є зменшення впливу людського фактору під час розподілу, оперативне моделювання та прогнозування ефективності логістичних схем та мінімізація зустрічних порожніх пробігів. Наразі система працює тільки із 2 типами вагонів: криті вагони та цементовози. З 1 серпня 2017 впроваджено в тестовому режимі автоматизований розподіл вагонів-зерновозів", - акцентували у профільному відомстві.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк наголосив, що ситуація із забезпеченням заявників вантажними вагонами має бути вирішена якнайшвидше. 

«Ми отримуємо дуже багато скарг, що катастрофічно не вистачає вагонів. Укрзалізниці негайно потрібно вирішувати цю проблему та зробити так, щоб всі заявники були у рівних умовах. Не можна надавати перевагу тільки великим компаніям. Така політика шкодить середньому та малому бізнесу. Треба підтримувати економіку країни та йти назустріч бізнесу», - зазначив посадовець.

Читайте також: Без підвищення тарифів Укрзалізниця може суттєво знизити рентабельність - експерт

Він також звернув увагу на кібербезпеку та захист автоматичної системи розподілу вагонів від хакерських атак. 

«Не можна допустити, щоб система розподілу вагонів постраждала від хакерських атак чи втручання. Це повинна бути абсолютно автономна та захищена система, адже від неї залежить вся залізнична логістика України. Укрзалізниця може і повинна зробити ефективну, якісну та прозору систему розподілу вагонів, як у Європі. Для цього є всі можливості», - підкреслив Юрій Лавренюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-