Фонд держмайна назвав об’єкти, які планує продати у 2018 році

Фонд держмайна назвав об’єкти, які планує продати у 2018 році

Укрінформ
ФДМУ в 2018 році планує продати «Одеський припортовий завод», «Центренерго», «Турбоатом», 6 енергетичних компаній, «Аграрний фонд», «Державну продовольчо-зернову корпорацію України» та ряд об’єктів малої приватизації.

Про це повідомив керівник фонду держмайна Віталій Трубаров на засіданні Американської торговельної палати, інформує прес-служба відомства.

За його словами, на ОПЗ вже завершена інвентаризація і стартова ціна підприємства буде в листопаді. «В листопаді ми отримаємо стартову ціну, і в грудні цього року, якщо всіма учасниками процесу будуть дотримані терміни, ми встигаємо розпочати прийом заявок від потенційних інвесторів, аби на весну 2018 року вийти на безпосередній продаж», - повідомив керівник ФДМУ.

Він також зазначив, що продаж «Центренерго» має відбутися весною 2018 року.

«По даному підприємству визначений радник, це польський філіал Ernst & Young. В найближчий час ми розраховуємо від МЕРТу, Мінфіну і Мін’юсту отримати затвердження радника, який проведе аудит та надасть оцінку пакета акцій. Розраховуємо продаж на весну наступного року»,- сказав Трубаров. 

Читайте також: Фонд держмайна цьогоріч продав 107 об’єктів малої приватизації на 112 мільйонів

Керівник ФДМУ повідомив, що в наступному році планується продаж пакетів акцій Миколаївської, Дніпровської, Херсонської ТЕЦ, а також Запоріжжяобленерго, Миколаївобленерго, Тернопільобленерго, Харківобленерго, Хмельницькобленерго, Черкасиобленерго.

Трубаров також зазначив, що у 2018 році планується приватизація ПАТ «Турбоатом» «Аграрний фонд», «Державна продовольчо-зернова корпорація України». 

«Фонд очікує на передачу «Аграрного фонду» та «ДПЗКУ». По «Турбоатому» зараз йде робота з Кабміном з визначення розміру пакету акцій, який виставлятиметься на продаж»,- зазначив Трубаров. 

Керівник Фонду держмайна розраховує виконати план надходжень від приватизації у 2018 році у розмірі 22 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-