Фонд держмайна цьогоріч продав 107 об’єктів малої приватизації на 112 мільйонів

Фонд держмайна цьогоріч продав 107 об’єктів малої приватизації на 112 мільйонів

Укрінформ
Фонд державного майна України за 9 місяців продав 107 об’єктів малої приватизації на понад 112 мільйонів гривень, які вже перераховані до Державного бюджету. 

Про це повідомив керівник Фонду державного майна України Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook. 

"Цей результат удвічі перевищив показник за аналогічний період 2016 року", - зазначив керівник ФДМУ

Трубаров переконаний, що з ухваленням нового закону про приватизацію, який вже зареєстрований у ВР і найближчим часом буде розглянутий, надходження від приватизації збільшаться в рази. 

«Зараз тривалість передприватизаційної підготовки об’єктів малої приватизації 12 місяців, а буде 4-5. Інвестор не хоче чекати рік, а то й більше, бюрократичних тяганин, розбиратися в переобтяжених процедурах і безлічі законодавчих актів. І саме новий закон, дає чіткі, прозорі правила приватизації, які зрозумілі інвесторам», - наголосив посадовець. 

Він також повідомив, що в найближчий час стартує пілотний проект Prozorro Продажі, на якому буде відпрацьовано приватизацію об’єктів через електронні майданчики, а вплив чиновників буде мінімізовано. 

Читайте також: Фонд держмайна перевірить дотримання інвестзобов'язань на приватизованих об'єктах

Трубаров зазначив, що Фонд державного майна очікує на передачу 893-х підприємств, визначених Міністерством економічного розвитку і торгівлі для початку процедури приватизації. 

«Зараз іде діалог з міністерствами, які є балансоутримувачами державних об’єктів, аби зрушити з мертвої точки процес передачі підприємств і в 2018 році вийти на якісно новий рівень приватизації», - сказав Трубаров. 

За словами керівника Фонду держмайна, на цей час відповідно до 271 постанови уряду є 389 підприємств, з яких по 236 неможливо розпочати приватизацію, оскільки 105 заборонені до приватизації, 131 у віданні міністерств, тобто не передані до фонду, 64 об’єкти є неліквідами, а решта - з боргами під сто відсотків стартової вартості активів. 

«Якщо зараз активно не розпочати процес передачі підприємств фонду і їх швидкий продаж, то це призведе до збільшення неліквідних об’єктів за рахунок банкрутства нині існуючих підприємств», - зауважив Трубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-