Затягування з призначенням голови НБУ не впливає на переговори з МВФ – Смолій

Затягування з призначенням голови НБУ не впливає на переговори з МВФ – Смолій

Укрінформ
Затягування процесу призначення нового голови Нацбанку України після того, як Валерія Гонтарева у травні подала заяву про відставку, не має негативного впливу на взаємодію НБУ і Міжнародного валютного фонду.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу в.о. голови Національного банку України Яків Смолій.

"Те, що стосується Національного банку, можу чітко сказати, що нинішня ситуація абсолютно не впливає на співпрацю. Більше того, вимоги діючого меморандуму, а також зобов'язання, визначені для Національного банку, виконані. Поточні кроки, передбачені програмою МВФ, здійснюються, місія постійно моніторить їх виконання, й під час зустрічі у Фонді жодних зауважень до Нацбанку не було висловлено", - наголосив Смолій.

Він підкреслив, що не бачить жодних стримувальних факторів в процесі переговорів з Фондом зараз, оскільки взаємодія відбувається не з однією людиною, а з цілою командою.

"Як правило, такі організації як МВФ, Світовий банк, проводять цілі раунди переговорів – окремо із заступниками або в цілому з усім правлінням, якщо ми говоримо про Національний банк, або ж з ключовими керівниками департаментів. Тобто переговори з МВФ - це масштабний процес, у якому рішення приймає не одна людина", - пояснив в.о. голови Нацбанку.

Читайте також: Транш від МВФ може бути до кінця року - НБУ

Тому, за його словами, "наявність першої особи, або її відсутність в період дії Меморандуму й програми Фонду абсолютно не впливає на подальші кроки та рішення".

Як відомо, Валерія Гонтарева ще 10 квітня заявила, що з 10 травня йде у відставку з посади голови Нацбанку. Але її прохання не задовольнили – і вона вирішила піти у тривалу відпустку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-