Гройсман переконаний: Україна отримає наступний транш від МВФ

Гройсман переконаний: Україна отримає наступний транш від МВФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що Україна отримає наступний транш кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, відповідаючи на запитання щодо того, чи надасть МВФ черговий транш, глава уряду сказав: "Звичайно".

Водночас він відкинув можливість виникнення ситуації, в якій Україні доведеться пройти піки виплат за зовнішнім боргом у 2018-2020 роках без допомоги міжнародних фінансових організацій.

"Я не хочу зараз навіть гіпотетично говорити про якісь проблеми в цьому питанні, тому що так не станеться", - сказав Гройсман.

При цьому він назвав спекуляціями заяви про послаблення процесу реформ в Україні після успішного розміщення суверенних єврооблігацій у вересні 2017 року.

"Я чую про спекуляції щодо послаблення прагнення проводити реформи через успішне розміщення євробондів. Це спекуляції, і я це не сприймаю", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман пояснив, від чого залежатиме індексація пенсій у 2019 році

Він зазначив, що Кабінет міністрів веде постійні дискусії з Міжнародним валютним фондом, що є нормальним робочим процесом.

Як повідомлялося, 21 вересня керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) щодо Східної Європи і Кавказу Франсіз Маліж висловив побоювання, що влада України може послабити реформаторські зусилля після успішного розміщення єврооблігацій, і така пауза може затягтися до завершення виборів в 2019 році.

Наприкінці вересня Україна заявила про випуск 15-річних єврооблігацій на $3 млрд під 7,375% річних, з яких $1,68 млрд - для здійснення обміну або викупу єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках, які були випущені в рамках реструктуризації боргу в 2015 році. Попит на нові єврооблігації склав близько $9,5 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-