Гройсман пояснив, від чого залежатиме індексація пенсій у 2019 році

Гройсман пояснив, від чого залежатиме індексація пенсій у 2019 році

Укрінформ
Підвищення пенсій для понад 9 млн пенсіонерів в Україні вже з жовтня – це не разове рішення, а системна зміна, яка впроваджується завдяки ухваленню пенсійної реформи.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі «5 каналу», повідомляє Урядовий портал.

«Я боровся за цю реформу. Вона надзвичайно важлива. Ситуація потребувала змін. І завдання зараз – не разове підвищення пенсій, чим зловживали політики, а встановлення справедливої пенсійної системи. Нова пенсійна система дає можливість підвищити пенсії 9 млн пенсіонерів. Але найголовніше – ця система не разова. Щороку, з 2019 року, буде індексація, яка залежатиме від цифр – розвитку економіки та показника інфляції», – сказав Гройсман.

Глава уряду нагадав, що в основі реформи, окрім підвищення пенсій та унеможливлення маніпулювання пенсійними виплатами, – відміна оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів та наявність робочого стажу, а відтак подальша детінізація зайнятості. «Часи, коли працівника приймали без прав і документів – мають відійти в минуле», – зазначив він.

Гройсман підкреслив, що не менш важливо сьогодні зберегти сталість змін. «Зараз мій обов’язок захищати реформу, аби у людей не відібрали майбутнє. Я буду боронити і нікому не дам знищити нову пенсійну систему через бажання маніпулювати коефіцієнтами, наприклад», - запевнив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Ціни в 2018 році вже не ростимуть, як цьогоріч - Прем’єр

Він також звернув увагу, що теза про ризик зростання цін через зростання пенсій – невиправдана. Ріст цін, який спостерігаємо сьогодні, сказав Прем’єр-міністр, спричинений об’єктивними факторами, серед яких – неврожай з деяких сегментів продовольства та зменшення поголів’я свиней через хвороби.

«А причин росту цін (через збільшені пенсії) я не бачу», - зазначив Гройсман. І додав, що уряд наразі опрацьовує і регулярно анонсує рішення, які дозволять у майбутньому корегувати інфляційні коливання через зростання ринкової пропозиції, у тому числі на ринку агропродукції.

Він подякував усім народним депутатам, які проголосували за пенсійну реформу, Президенту, голові Верховної Ради за ухвалення пенсійної реформи. На часі, сказав глава уряду, опрацювання подальшого кроку – моделі накопичувальної системи. «Ми затвердили план дій запровадження такої реформи. Будемо працювати над тим, аби запроваджувати її чесно, прозоро, стабільно і гарантовано. Будемо тут виважені й відповідальні», - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-