У Міненерго вважають обгрунтованими тарифи для підприємств електроенергетики

У Міненерго вважають обгрунтованими тарифи для підприємств електроенергетики

Укрінформ
Міненерго підтримало рішення НКРЕКП про схвалення нових тарифів для трьох підприємств зі сфери електроенергетики.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на Міненерговугілля

"12 жовтня міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик взяв участь у відкритому засіданні та підтримав рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо схвалення проектів тарифів та інвестиційних програм ДП «НАЕК «Енергоатом», ПрАТ «Укргідроенерго» та ДП «НЕК «Укренерго» на 2018 рік", - йдеться у повідомленні.

Рішення НКРЕКП щодо проектів тарифів на наступний рік ухвалені для ДП «НАЕК «Енергоатом» на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії, вироблених на АЕС, а також на відпуск електроенергії, що виробляється Олександрівською ГЕС та Ташлицькою ГАЕС; ПрАТ «Укргідроенерго» на відпуск електричної енергії – вперше окремо для ГЕС та ГАЕС; ДП «НЕК «Укренерго» на передачу електричної енергії магістральними та міждержавними електричними мережами.

"Схвалення проектів є важливим кроком для забезпечення сталого проходження ОЗП 2017/2018 року. Вказані рішення є економічно обгрунтованими, розглянуті на відкритих слуханнях із залученням місцевої влади з урахуванням вимог законодавства та проаналізовані апаратом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - прокоментували в Міненерговугілля.

Читайте також: Міненерго: За 10 років обсяг переробки нафти в Україні зменшився у 28 разів

Як повідомлялося, для ДП «НАЕК «Енергоатом» тариф на відпуск електроенергії встановлений на рівні 54,71 коп. за кВт-год., для ПрАТ «Укргідроенерго» - 78,45 коп. за кВт-год., для ДП «НЕК «Укренерго» на передачу електроенергії - 5,612 коп. за кВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-