Омелян обговорив оновлення рухомого складу Укрзалізниці з німецькими партнерами

Омелян обговорив оновлення рухомого складу Укрзалізниці з німецькими партнерами

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорив перспективу оновлення рухомого складу Укрзалізниці за підтримки німецьких партнерів.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України за підсумками зустрічі, яка відбулась 12 жовтня 2017 року в Берліні. 

"Сторони обговорили перспективу оновлення рухомого складу «Укрзалізниці» за підтримки німецьких партнерів, а також можливість включення України до транс'європейської транспортної мережі", - йдеться у повідомленні.

Омелян наголосив, що Україна не може і надалі перебувати на узбіччі загальноєвропейської, а також транс’європейської транспортної логістики, і має хороші передумови для того, щоб стати частиною коридору для доставки товарів з країн ЄС до країн Азії і Сходу.

Питання активізації співпраці у залізничному секторі було також ключовим під час зустрічі міністра інфраструктури України із керівництвом Deutsche Bahn. Омелян висловив оптимізм з приводу відновлення двостороннього діалогу, який було перервано два роки тому, а також висловив сподівання, що і Укрзалізниця, і Deutsche Bahn знайдуть ефективну модель співпраці. 

«Один з векторів – спільне відпрацювання маршрутів вантажоперевезень», - наголосив міністр інфраструктури.

Читайте також: Омелян: Співпраця з Китаєм у дорожній сфері принесе інвестиції у сумі $95,8 мільйона

Під час зустрічі із держсекретарем Райнером Бомбою сторони також обговорили можливість застосування німецького досвіду щодо розбудови цифрової інфраструктури в Україні, використання хмарних технологій та електронних сервісів у сфері транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-