Нафта дорожчає через дані Міненерго США про скорочення запасів

Нафта дорожчає через дані Міненерго США про скорочення запасів

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю зростають на даних про скорочення запасів ресурсу в США за тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0, 29 (0,52%) - до $56, 54 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подешевшав на $0, 69 (1,21%) - до $56, 25 за барель. Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на $0, 3(0,59%) - до $50, 9 за барель. У четвер вартість цих контрактів знизилася на $0, 7(1,36%) - до $50, 6 за барель.

Падіння вартості Brent у ході торгів у четвер досягало 1,6%, WTI - 2%, проте до закриття ринку ціни скоротили падіння завдяки даним про зниження запасів нафти в США.

Згідно з даними Міненерго, опублікованими у четвер, запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 2,75 млн барелів - до 462,216 млн барелів. Запаси бензину збільшилися на 2,49 млн барелів, дистилятів - зменшилися на 1,48 млн барелів.

Видобуток нафти в США скоротився минулого тижня на 0,85% - до 9,48 млн барелів на добу (б/с).

Аналітики, опитані S&P Global Platts, в середньому прогнозували скорочення запасів нафти в США на 400 тис. барелів за минулий тиждень, запасів бензину - на 1,4 млн барелів, дистилятів - на 1,64 млн барелів, повідомляє MarketWatch.

Читайте також: Міненерго: Україна за 8 місяців збільшила видобуток газу на півмільярда кубів

При цьому аналітики вважають, що інвестори не поспішають купувати нафтові ф'ючерси, поки не будуть переконані у скороченні пропозиції на нафтовому ринку. За даними жовтневої доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), ОПЕК у вересні збільшила видобуток нафти на 10 тисяч барелів на день порівняно з серпнем - до 32,65 мільйонів барелів на добу.

ОПЕК очікує, що заходи, здійснювані нафтовидобувними країнами, дозволять їм домогтися скорочення надмірної пропозиції сировини і привести нафтовий ринок до балансу до кінця третього кварталу 2018 року, повідомляють джерела агентства Bloomberg. 

Ці очікування грунтовані на тому, що Лівія і Нігерія збережуть виробництво нафти на поточному рівні, а видобуток сланцевої нафти в США наступного року збільшуватиметься не більше ніж на 500 тис. барелів на добу, відзначають джерела.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 56,58 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,41 долара за барель, що на 16 центів вище рівня закриття торгів ($56, 25).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-