Данилюк назвав

Данилюк назвав "спекуляціями" розмови про розірвання співпраці з МВФ

Ексклюзив
Укрінформ
Міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив наміри України продовжувати виконання програми МВФ з розширеного кредитування, незважаючи на складність переговорів про виділення наступного траншу. 

Про це він розповів у коментарі Укрінформу під час перебування в Вашингтоні, де бере участь у зборах МВФ і Світового банку.

"Ми цінуємо нашу співпрацю з МВФ і Світовим банком, а ті, хто намагається зараз спотворити це, вони просто грають проти інтересів України", - прокоментував глава Мінфіну недавню публікацію в західних медіа про можливість виходу України зі співробітництва з Фондом.

"Не звертайте уваги, це взагалі спекуляції", - зауважив Данилюк.

За його словами, Україна не має жодного наміру припиняти своєї участі в програмі Міжнародного валютного фонду.

Читайте також: МВФ дав прогноз ВВП та безробіття в Україні

"Ми маємо намір не те щоб продовжувати, а успішно виконати програму з МВФ для того, щоб в 2019 році, після її завершення, мати сильну й успішну економіку", - підсумував міністр.

Минулого тижня американське інформагентство Reuters опублікувало ексклюзив із посиланням на джерело, близьке до переговорів України з Фондом. У матеріалі, зокрема, стверджувалось, що український уряд має представити МВФ нову формулу ціноутворення на газ для населення. В разі, якщо керівництво Фонду не погодить пропозицію, Україна може припинити участь у програмі, йшлося в публікації.

"Якщо міністр фінансів Олександр Данилюк та МВФ не зможуть досягти спільного розуміння на переговорах наступного тижня у Вашингтоні, за словами джерела, Україна має два варіанти", - написало агентство. Перший з яких полягає в тому, що Київ погодиться з вимогами МВФ. "Другий варіант, як кажуть, ми можемо прожити й без МВФ – бо українці дорожчі за МВФ – не перейматися цим співробітництвом та прийняти політичне рішення, затвердити формулу і все", - процитувало агентство джерело.

Як повідомляв у середу Укрінформ, до Вашингтона прибула українська делегація у складі керівництва Нацбанку, міністерства фінансів і мінекономіки для участі в щорічних зборах МВФ і Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-