Проект у Кропивницькому: ЄБРР компенсує до 3 тисяч євро витрат на енергоефективність

Проект у Кропивницькому: ЄБРР компенсує до 3 тисяч євро витрат на енергоефективність

Укрінформ
У Кропивницькому почалося встановлення високоефективних газових котлів у рамках спільного проекту "Нафтогазу", "Кіровоградгазу" (51% акцій належить «Нафтогазу») та програми ЄБРР "IQ energy".

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"ВАТ «Кіровоградгаз» спільно з програмою підтримки фінансування заходів з підвищення енергоефективності житла Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) "IQ energy" розпочало проект з модернізації систем опалення в житлових будинках м. Кропивницький та Кіровоградської області. У рамках спільного проекту співробітники Кіровоградгазу встановили мешканцям Кропивницького перші енергоефективні газові котли та сучасні системи опалення з фінансуванням від "ОТП банку" строком до 2 років. Всі учасники програми "IQ energy" отримують компенсацію у розмірі 35% від вартості обладнання, матеріалів, монтажу та проектної документації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма надає можливість мешканцям отримати компенсацію у разі придбання енергоефективного обладнання в кредит через банки-партнери "IQ energy". Максимальний розмір компенсації по програмі становить 3000 євро на одну особу.

За словами голови правління "Кіровоградгазу" Олександра Гладкого, у багатьох будинках Кропивницького зараз використовуються газові котли та системи опалення, які застарілі та неенергоефективні. Завдяки сучасним котлам та заміні систем опалення споживачі зможуть використовувати менше газу і менше платити, а також забезпечать більш комфортні умови у своїх оселях. При цьому процес для споживача максимально спрощено, "Кіровоградгаз" робить усі роботи і узгодження «під ключ». А міжнародні донори компенсують споживачу велику частину витрат.

"Це і ефективно, і просто, і вигідно. Сподіваюся, що приклад Кропивницького можна буде розповсюдити по всій Україні», - зазначив Гладкий.

Читайте також: ЄБРР проводить конференцію по Україні

Всі послуги з обстеження та оформлення документів надаються через «Єдине вікно» "Кіровоградгазу". Споживачу-учаснику проекту достатньо подати заяву, а оформлення технічної документації, обстеження приміщень, монтаж котлів, сучасних газових лічильників разом із системою опалення виконується силами фахівців "Кіровоградгазу", які також супроводжують клієнтів до моменту отримання ними компенсації від програми "IQ energy".

Нагадаємо, програма "IQ energy" розроблена Європейським банком реконструкції та розвитку, фінансується Фондом Східноєвропейського Партнерства Е5Р за підтримки Європейського Союзу, Шведського Агентства з Міжнародного Співробітництва та Розвитку (Sida) та Федерального міністерства фінансів Австрії. Загальний обсяг компенсацій на утеплення житла – 15 мільйонів євро. Метою програми є підвищення енергоефективності українського житлового сектора. З детальними умовами проекту можна ознайомитись на сайті IQ energy www.iqenergy.org.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-