НБУ дав ще одному банку дозвіл на зберігання своєї готівки

НБУ дав ще одному банку дозвіл на зберігання своєї готівки

Укрінформ
АТ "Райффайзен Банк Аваль" став третім банком України, який зможе здійснювати операції із запасами готівки НБУ за дозволами останнього, а також забезпечуватиме банки регіону готівкою та прийматиме від них надлишки.

Про це йдеться в повідомленні НБУ

"Таким чином Національний банк України продовжує делегувати частину функцій, які він сьогодні виконує в регіонах, іншим учасникам ринку – банкам. Це дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, що наразі існує в Україні, на делеговану модель", - повідомили в Нацбанку.

Зазначається, що "Райффайзен Банк Аваль" письмово звернувся до Національного банку України про намір стати уповноваженим банком по зберіганню запасів готівки Національного банку України та надав регулятору необхідну інформацію, що підтверджує його відповідність певним критеріям.

"Правління Національного банку України прийняло відповідне рішення, що є підставою для укладення договору між Національним банком України та "Райффайзен Банк Аваль" про зберігання запасів готівки регулятора у цьому банку під відповідне забезпечення", - прокоментували в НБУ. 

Читайте також: Експерти: Промінвестбанк збільшив капітал на 10 мільярдів

АТ "Райффайзен Банк Аваль" було зареєстровано 27 березня 1992 року (до 25 вересня 2006 року – Акціонерний поштово-пенсійний банк "Аваль").

Із жовтня 2005 року банк став частиною банківської групи Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдинг АГ, Австрія (із жовтня 2010 року – Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ). Станом на 31 березня 2016 року Група РБІ володіла 68.28% акцій українського банку, Європейський банк реконструкції та розвитку – 30% акцій.

АТ "Райффайзен Банк Аваль" має 25-річний досвід роботи з організації касового обслуговування, здійснення перевезення валютних цінностей та інкасації коштів з використанням найсучасніших технологій, визнаних міжнародними фінансовими інститутами.

Цей банк має розгалужену мережу філій та відділень, які розташовані у 22 областях України. Станом на 1 вересня 2017 року в АТ "Райффайзен Банк Аваль" відкрито та функціонує 507 відділень та 39 кас перерахунку (з них 22 – на рівні обласних центрів).

Нагадаємо, Національний банк України здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів його готівки, відповідно до вимог Положення про критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України. До участі у відборі допускаються банки, які надали відповідні письмові звернення про намір стати уповноваженими та відповідають критеріям, встановленим Положенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-