Мінфін і держбанки реалізують проект на €400 млн щодо кредитування бізнесу

Мінфін і держбанки реалізують проект на €400 млн щодо кредитування бізнесу

Укрінформ
АБ "Укргазбанк" та АТ "Укрексімбанк" у рамках спільного проекту України та Європейського інвестиційного банку "Основний кредит для МСП та компаній з середнім рівнем капіталізації" підписали угоду з Міністерством фінансів України про виділення 50 млн євро на фінансування малого та середнього бізнесу.

Реалізація проекту обсягом у 400 млн євро спрямована на розвиток МСБ в Україні, розширення доступу цих підприємств до довгострокових кредитних ресурсів на вигідних умовах для фінансування виробничих потреб та проектів з розвитку бізнесу, повідомляє прес-служба Укргазбанку

"У рамках укладеної тристоронньої угоди між Міністерством фінансів, Украгазбанком та Укрексімбанком надаватимуться субкредити українським підприємствам малого та середнього бізнесу для фінансування як інвестицій, так і оборотного капіталу за ставками, що є нижчими за звичайні. Кошти спрямовуватимуться на розвиток місцевого приватного сектора та інфраструктури", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається також, що враховуючи екологічну спрямованість Укргазбанку, в рамках цієї програми кредитуватимуться проекти відновлюваних джерел енергії (використання енергії сонця, вітру, біомаси, мала гідроенергетика), енергоефективності, транспортування енергії, модернізації систем опалювання будинків, водопостачання та каналізації.

Читайте також: Мінфін: Кредит Європейського інвестиційного банку підтримає малий та середній бізнес

За словами голови правління Укргазбанку Кирила Шевченка, ця подія є надзвичайно важливою не лише для державного банку та його клієнтів, а й для ефективного розвитку економіки України. 

"Укргазбанк вбачає в МСБ значний потенціал розвитку та чималий резерв для сталого зростання економіки... На сьогодні кредитний портфель клієнтів МСБ становить майже 1,7 млрд грн, з них близько половини - 800 млн грн видано саме за еконапрямом. Та для нас, як державного банку, важливо здійснювати ефективну діяльність на благо всієї України - сприяти розвитку українського бізнесу, який є основою зростання економіки. Тож, без перебільшення, сьогоднішня подія є знаковою і важливою не лише для учасників угоди, а й для всього українського народу", - переконаний Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-