Мінфін: Кредит Європейського інвестиційного банку підтримає малий та середній бізнес

Мінфін: Кредит Європейського інвестиційного банку підтримає малий та середній бізнес

Укрінформ
Міністерство фінансів України з метою підтримки розвитку малого та середнього підприємництва залучило у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) кредит у розмірі 400 млн євро.

Про це зазначили в Міністерстві фінансів, повідомляється на Урядовому порталі.

"5 жовтня 2017 року в Міністерстві фінансів підписані угоди з першими відібраними українськими банками (ПАТ «МЕГАБАНК» та АБ «УКРГАЗБАНК»), завдяки чому кредитні кошти спрямовуватимуться на фінансування інвестицій та потреб малого бізнесу в обіговому капіталі. Кредитування розраховане на п’ять років із можливістю дальшого подовження строку використання кредитних ресурсів ЄІБ", - зазначили в Мінфіні.

Повідомляється, що довгострокові кредитні кошти ЄІБ залучено для фінансування проектів малого та середнього підприємництва, а також проектів соціально-економічної інфраструктури, включаючи проекти з енергоефективності, пом’якшення наслідків змін клімату та адаптації до них.

Читайте також: Реєструвати податкові накладні бізнесу буде простіше - урядовий законопроект

Відповідно до умов Угоди з ЄІБ Міністерство фінансів за сприяння Агента – АТ «Укрексімбанк» – надаватиме кредитні кошти відібраним банкам-учасникам для подальшого фінансування ними українських підприємств.

"Державна підтримка банківського кредитування МСП допоможе диверсифікувати джерела економічного зростання України та утворити нові робочі місця, сприятиме покращенню бізнес-клімату та допоможе українським МСП вийти на ринок Європейського Союзу", - пояснили в Мінфіні.

"Оскільки доступ до фінансових ресурсів є ключовою проблемою, що стоїть на заваді розвитку українських підприємств, кошти Європейського інвестиційного банку допоможуть створити джерело стабільної та безперервної підтримки малого та середнього підприємництва через банківське кредитування», - зазначив на церемонії підписання заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Буца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-