Реформа зменшить і в перспективі ліквідує дефіцит Пенсійного фонду - Рева

Реформа зменшить і в перспективі ліквідує дефіцит Пенсійного фонду - Рева

Укрінформ
Пенсійна реформа передає всі невластиві для солідарної системи видатки до державного бюджету, щоб зменшити, а в перспективі ліквідувати дефіцит коштів Пенсійного фонду.  

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на селекторній нараді з питань запровадження пенсійної реформи під головування Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Пенсійна реформа позбавляє солідарну систему невластивих видатків, що має створити її стабільність і прогнозованість. Для зменшення, а в перспективі ліквідації дефіциту коштів Пенсійного фонду всі невластиві видатки передаються до державного бюджету. Ми створюємо виключно страхову систему", - сказав Рева. 

Він зазначив, що комлекс прийнятих парламентом законодавчих змін спрямований на зміцнення солідарної системи, забезпечення її прозорості і прогнозованості. 

Рева підкреслив, що підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року не носить інфляційного характеру і не може призвести до підвищення цін. 

"Зміни, підготовлені урядом, спрямовані у першу чергу для побудови справедливої страхової солідарної пенсійної системи. Ці зміни повинні поступово ліквідувати стереотип про пенсію як про те, що буде дано державою незалежно від того, працюєш ти чи ні. Пенсія - це виплата, яка зароблена особистою працею", - наголосив міністр.  

Читайте також: Рева побоюється, що за підвищеними пенсіями прийдуть "шахтарі" з лав бойовиків

Він також зауважив, що всі ухвалені Верховною Радою зміни є лише першим кроком до створення трирівневої системи пенсійного забезпечення, яку ми маємо побудувати протягом найближчого часу.

"У самому законі виставлений дедлайн, що ми повинні з 1 січня 2019 року запустити накопичувальний  рівень пенсійного забезпечення, і над цим ми будемо активно працювати разом з народними депутатами, експертним середовищем, нашими міжнародними партнерами, щоб реалізувати всі ці положення", - поінформував урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект щодо пенсійної реформи. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-