НБУ розширив перелік банків, які можуть зберігати його готівку

НБУ розширив перелік банків, які можуть зберігати його готівку

Укрінформ
Національний банк України розширив перелік банків, які можуть залучатися до зберігання запасів його готівки.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«З цією метою Правління Національного банку України 2 жовтня 2017 року прийняло постанову №96 “Про внесення змін до Положення про критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банкуУкраїни (далі - Постанова № 96)», - йдеться в повідомленні.

НБУ здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України за відповідними критеріями. До участі у відборі допускаються банки, які відповідають встановленим критеріям. Сьогодні статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки регулятора, мають АТ "Ощадбанк" та ПАТ КБ "ПриватБанк".

Читайте також: Кабмін реструктуризує ОВДП Нацбанку для зменшення тиску на держбюджет

З метою розширення переліку банків, які можуть бути залучені до зберігання запасів готівки Національного банку України, Постановою №96 розширено критерії, за якими Національний банк України допускає банки до участі у відборі. Зокрема, тепер до зберігання запасів готівки Національного банку України окрім банків, що здійснюють інкасацію коштів та перевезення валютних цінностей, можуть бути залучені також банки, що користуються послугами з інкасації інших банків або юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-