Кабмін реструктуризує ОВДП Нацбанку для зменшення тиску на держбюджет

Кабмін реструктуризує ОВДП Нацбанку для зменшення тиску на держбюджет

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив рішення про репрофайлінг облігацій внутрішньої державної позики у портфелі Національного банку України.

Про це під час засідання Уряду заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми змінюємо зараз наш портфель внутрішніх облігацій державної позики, який знаходиться у Національному банку. Ми змінюємо умови, і це підпадає під загальний підхід Уряду. Ми системно зменшуємо боргове навантаження на державний бюджет - знімаємо піки, які було утворено історично - як у зовнішніх запозиченнях в результаті реструктуризації 2015 року, так і у внутрішніх", - сказав Данилюк.

Він нагадав, що вихід на ринок зовнішніх запозичень і обмін облігацій на нові - терміном на 15 років, що будуть погашатися у 2031-2032 роках - дозволили врегулювати піки 2019-2020 років по зовнішньому боргу.

Читайте також: Данилюк збирається на переговори з МВФ

За його словами, схожий підхід відбувається і з внутрішніми позиками.

"Це зменшує навантаження на державний бюджет", - прокоментував Данилюк.

Відповідний постанова була схвалена на засіданні Уряду.

Як раніше пояснили у Мінфіні, пропонується здійснити обмін частини облігацій, яка знаходиться у власності Нацбанку на суму 219,6 млрд грн на два види облігацій: довгострокові на 74,4 млрд грн та на 145,17 млрд грн. Термін їх погашення - від 7 до 31 року, що дозволить створити рівномірний графік погашення із виплатою щорічно 12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-