Цьогоріч ОСББ залучили вдвічі більше коштів на утеплення - 128 мільйонів

Цьогоріч ОСББ залучили вдвічі більше коштів на утеплення - 128 мільйонів

Укрінформ
Протягом 2017 року близько 600 ОСББ отримали в банках 128 млн грн, що вдвічі більше, ніж за весь 2016 рік.

Про це повідомила 3 жовтня прес-служба Держенергоефективності. 

«2017 рік став рекордним. Близько 600 ОСББ отримали в банках вдвічі більше коштів, ніж минулого року, а саме - 128 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Меморандум: В Україні визначились, як підвищити якість комунальних послуг

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, населенню ще два роки тому потрібно було роз’яснювати всі переваги створення ОСББ та участі в урядовій програмі з енергозбереження.

«Сьогодні ми бачимо, як мешканці багатоповерхівок усвідомлюють необхідність об’єднуватися в ОСББ та спільно дбати про свій будинок і комфорт», - прокоментував Савчук. 

Він нагадав, що для ОСББ та ЖБК передбачається найбільша сума державної допомоги на енергоефективні заходи - від 40% до 70% суми «теплого кредиту». З місцевих бюджетів можна отримати додаткову компенсацію відсоткової ставки чи суми кредиту.

Нагадаємо, за неповний 2015 рік близько 200 ОСББ та ЖБК взяли більше 16 млн грн «теплих кредитів». У 2016 році кількість ОСББ-учасників зросла вже вдвічі, а суми коштів – майже у 4 рази. Так, понад 400 ОСББ залучили 61 млн грн на енергоефективні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-