Кабмін: Розрахунок субсидій проводиться на фактичних мешканців житла

Кабмін: Розрахунок субсидій проводиться на фактичних мешканців житла

Укрінформ
Субсидія оформлюється на фактичних, а не на всіх зареєстрованих мешканців житла.

Про це інформує Урядовий портал у Facebook. 

«Діти пішли вчитися і фактично з вами не проживають або син чи дочка переїхали у інше місто, але ще досі прописані у Вас? Держава йде назустріч таким сім'ям і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає у помешканні, не враховувати під час розрахунку розміру субсидії», - інформує Урядовий портал.

Зазначається, що в такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії, в декларації про доходи у розділі «склад сім'ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидієотримувачем. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають».

Читайте також: Кабмін: 55 мільярдів на покриття субсидій наступного року вистачить

Окрім того, разом із декларацією треба подати заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, а також надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою - довідку з місця роботи в іншому місці, довідку про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо.

На підставі цієї заяви, повідомляють в уряді,  Управління соціального захисту спрямовує в помешкання заявника державного соціального інспектора, котрий проводить перевірку і складає акт. Далі, ідеться в повідомленні, в органі соціального захисту готують подання на Комісію, яка приймає рішення, котре є обов'язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. 

«Тобто послуги нараховуються не на п'ятьох прописаних, а на трьох реальних мешканців. І доходи для обрахунку субсидії також беруться з трьох замість п'яти членів родини», - пояснюють в уряді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-