Кабмін: 55 мільярдів на покриття субсидій наступного року вистачить

Кабмін: 55 мільярдів на покриття субсидій наступного року вистачить

Укрінформ
Кошти, передбачені проектом бюджету на 2018 рік, повністю покриють витрати на субсидії населенню для оплати житлово-комунальних послуг.

Таку думку висловив заступник міністра фінансів Сергій Марченко в ефірі Громадського радіо.

«Чи вистачить тих 55 мільярдів на субсидії у наступному році? Ми вважаємо, що так. Цих коштів буде достатньо. Якщо не вистачатиме, то ми звернемось до Верховної Ради, аби відшукати додаткові джерела покриття», - зазначив урядовець.

Крім цього, він наголосив на відкритості обговорення проекту монетизації субсидій.

«Наразі проект постанови є на нашому сайті. Кожен може дати свої поради чи зауваження. Сподіваюсь, у перспективі уряд прийме рішення на підтримку цього акту і він запрацює вже наступного року», - зауважив Марченко.

Читайте також: У Кабміні розповіли про новий порядок розрахунку "опалювальної" субсидії

Як повідомлялось, урядовий комітет підтримав проект постанови про монетизацію субсидій на рівні підприємств житлово-комунального господарства. Після громадського обговорення та схвалення проекту Кабміном монетизація стартує з 1 січня 2018 року. 

Нагадаємо, у бюджеті-2017 на субсидії закладали 52 мільярди грн. Проте, вже влітку гостро постало питання про збільшення цієї суми. У серпні було ухвалено зміни до держбюджету, якими витрати на субсидії з оплати житлово-комунальних послуг були збільшені ще на 30%, або на 14,1 млрд грн, – до 61,174 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-