Порошенко: Потрібно запровадити єдину державну систему електронного обліку деревини

Порошенко: Потрібно запровадити єдину державну систему електронного обліку деревини

Укрінформ
В Україні потрібно запровадити єдину державну систему електронного обліку деревини. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради в Івано-Франківській облдержадміністрації.

“Також маємо запровадити єдину державну систему електронного обліку деревини. Всі лісокористувачі, які здійснюють реалізацію деревини в Україні, зобов’язані ввести електронний облік, а деревина поза системою вважатиметься незаконно заготовленою”, - йдеться у повідомленні.

Президент також наголосив, що потрібно посилити координацію та узгоджені дії між правоохоронними і фіскальними органами та екологічною інспекцією і обласними державними адміністраціями - для подолання незаконних рубок та припинення явища тіньового обігу деревини.

“Карпати – наше національне багатство, яке цікаве Україні та всьому світові”, - підкреслив глава держави.

Читайте також: Порошенко відкрив футбольний стадіон в Івано-Франківську

Водночас Порошенко вказав на те, що темпи розвитку деревообробної промисловості його, як президента, не влаштовують. Деревообробна промисловість має створювати додаткову вартість, додав він.

Він підкреслив, що незаконне вирубування лісів негативно впливає і на туристичну галузь. «Хто поїде в Карпати, якщо в Карпатах немає лісу? Якщо йде вирубка незаконна, якщо йде посуха і хвороби і ми гектарами втрачаємо наш фантастичний природний потенціал, багатство, яке цікаве Україні і цілому світу, бо сьогодні все це знаходиться під захистом  ЮНЕСКО. Звичайно, можна запрошувати і на лисі гори, але, за українською міфологією, на лисі гори злітаються лише відьми. Туриста на лисі гори не запросиш», - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-