Митний союз з ЄС: Єврокомісія взяла до уваги ініціативу Порошенка

Митний союз з ЄС: Єврокомісія взяла до уваги ініціативу Порошенка

Укрінформ
Єврокомісія отримала інформацію про ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо поглиблення економічної інтеграції між Україною і Євросоюзом шляхом створення митного союзу між сторонами.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська за результатами засідання у Брюсселі Комісії асоціації Україна-ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Україна повідомила Єврокомісії про те, що у середньостроковому плані діяльності уряду передбачена оцінка Україною дії угоди (про зону вільної торгівлі – ред.) і того, що можна ще зробити для того, щоб поглибити наші відносини. Також ми поінформували європейську сторону про заяву Президента у Верховній Раді про перспективи митного союзу», - сказала вона.

Читайте також: До ПАРЄ терміново внесли проект дебатів щодо закону України про освіту

Микольська зауважила, що європейська сторона на даному етапі взяла до уваги таку інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко, виступаючи зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, заявив, що подальшими кроками України після набуття чинності Угоди про асоціацію з Європейським Союзом є асоціація із Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, Спільного авіаційного простору та Єдиного цифрового ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-