Нафтогаз цьогоріч 60% газу закупив в Укргазвидобування

Нафтогаз цьогоріч 60% газу закупив в Укргазвидобування

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» у період з січня по серпень закупила 15,6 млрд кубометрів газу, що на 3,5 млрд кубометрів більше, ніж за 8 місяців попереднього року. 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НАК.

"За 8 місяців 2017 року НАК «Нафтогаз України» закупила 15,6 млрд куб. м газу, що на 3,5 млрд куб. м більше, ніж за 8 місяців попереднього року. В структурі закуплених цього року обсягів газу частка імпорту склала 41%, газу, закупленого у ПАТ «Укргазвидобування», – 59%", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в Укргазвидобування було закуплено 9,2 млрд кубометрів газу, а з Європи імпортовано 6,4 млрд кубометрів. 

"У цьому році Нафтогаз закупав газ у 12 європейських постачальників. Жодна з цих компаній не поставила більше ніж 30% обсягу імпортованого газу", - зазначає НАК.

Читайте також: Нафтогаз про реформу ринку газу: Це не питання персоналій та ідеологій

Компанія також відзначає, що у державного ПАТ "Укргазвидобування" викуповується весь товарний газ (крім обсягів виробничо-технологічних витрат та тих, що використовуються для забезпечення власних потреб, пов’язаних з видобутком, підготовкою до транспортування та транспортуванням газу, а також для виробництва скрапленого природного газу та стабільного бензину).

"Закуплений в Укргазвидобування газ у повному обсязі використовується для забезпечення побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії для виробництва гарячої води для населення та релігійних організацій. Крім того, необхідні обсяги імпортованого газу спрямовуються Нафтогазом на забезпечення решти потреб побутових споживачів у газі та теплі", - інформує НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, роздрібна ціна на природний газ для побутових споживачів вираховується на основі показників середньомісячних значень цін на газ на німецькому газовому хабі (NCG) з урахуванням транспортних витрат до західного кордону України і тарифу на вхід у газотранспортну систему України в доларах США за середньомісячним курсом долар США/євро “спот". За цієї умови ціна на газ для населення з жовтня може подорожчати - але Міністерство енергетики досі не опублікувало ціну на 4 квартал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-