Нафтогаз про реформу ринку газу: Це не питання персоналій та ідеологій

Нафтогаз про реформу ринку газу: Це не питання персоналій та ідеологій

Укрінформ
Метою реформування ринку газу є надійне постачання ресурсів, створення конкуренції між постачальниками, стимулювання обгрунтованих інвестицій у видобуток та транспортування газу.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Ситуація з реформою "Нафтогазу" та ринку газу - це не питання персоналій і навіть не питання різних ідеологій. Є зрозумілий перелік дій для лібералізації ринку, який пройшли інші країни Європи. Цілі цього підходу - надійне постачання енергії, конкуренція за споживача, стимулювання обгрунтованих інвестицій у видобуток та транспортування газу", - йдеться у повідомленні.

НАК наголошує, що реформи підтримуються міжнародними кредиторами і донорами України.

"Може скластися враження, що вони підтримують нас, але насправді це лише послідовний рух в одному напрямку. Коли їм здається, що ми відхиляємося від цього шляху - нас так само критикують і нам так само доводиться пояснювати свої дії", - зазначили у "Нафтогазі".

Читайте також: У Нафтогазі пояснили можливе повернення до газу з РФ на прикладі “інь і янь”

Як повідомлялося, минулого тижня двоє незалежних членів наглядової ради Нафтогазу Пол Ворвік та Маркус Річардс вирішили піти у відставку. Ще раніше звільнилася залежний член - представник держави Юлія Ковалів. А 5 вересня про відставку заявив Чарльз Проктор. Незалежні члени Ворвік та Річардс своє рішення про відставку пов'язують зі згортанням реформ з боку уряду.

Водночас Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що реформування НАК "Нафтогаз" буде продовжено і навіть поглиблено. Глава уряду пообіцяв, що спільно з міжнародними партнерами буде публічно оновлено і наглядову раду компанії з метою залучення "максимально якісних кадрів для продовження реформи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-