Кабмін: Тіньова економіка в Україні зменшилась, у 1 кварталі - до 37% ВВП

Кабмін: Тіньова економіка в Україні зменшилась, у 1 кварталі - до 37% ВВП

Укрінформ
Рівень тіньової економіки у першому кварталі 2017 року склав 37% ВВП.

Це витікає з даних Мінекономрозвитку, яке оприлюднило звіт про тенденції тіньової економіки в Україні у першому кварталі 2017 року.

Так, за попередніми розрахунками у І кварталі 2017 року рівень тіньової економіки склав 37% від офіційного ВВП, що на 6 відсоткових пунктів менше за показник І кварталу 2016 року. 

Детінізація економіки стала можливою як результат:

- збереження тенденції 2016 року до економічного зростання на тлі досягнутої макроекономічної стабільності;

- зростання рівня заробітної плати в економіці (з початку 2017 року мінімальну заробітну плату встановлено на рівні 3200 грн проти 1600 грн  у 2016 році), що поряд з послабленням інфляційного фону підвищило купівельну спроможність населення і стимулювало споживчу активність та оборот роздрібної торгівлі;

- поліпшення бізнес-клімату в умовах проведення політики дерегуляції підприємницької діяльності та збереження відносної цінової та курсової стабільності, що сприяло зміцненню довіри інвесторів до вітчизняної економіки.

Читайте також: Мінекономіки створило експертну групу для посилення співпраці з НАТО

Як зазначають в Мінекономрозвитку, ефективність перебігу детінізації економіки є похідною від спроможності держави створити сприятливі умови для нарощування ділової активності в легальній економіці завдяки поліпшенню інвестиційного та бізнес-клімату в країні та створення інституційного середовища, для якого тіньова економіка стала б неефективною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-