Мінекономіки створило експертну групу для посилення співпраці з НАТО

Мінекономіки створило експертну групу для посилення співпраці з НАТО

Укрінформ
Міністерство економіки створило міжвідомчу експертну групу з підготовки та виконання рішень Спільної робочої групи Україна - НАТО з питань економічної безпеки (СРГЕБ).

Група створена у рамках виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2017 рік, повідомляє Урядовий портал.

"Міжвідомча експертна група - тимчасовий консультативно-дорадчий орган при Мінекономрозвитку, метою якого стане розробка пропозицій щодо пріоритетних завдань і заходів, спрямованих на розвиток ефективного співробітництва України з НАТО. Головою міжвідомчої експертної групи є Юрій Бровченко, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - Національний координатор з питань співробітництва України з НАТО в економічній сфері. До складу міжвідомчої експертної групи увійшли представники Мінекономрозвитку, Міноборони та державного концерну "Укроборонпром", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Новий посол України при НАТО сказав, яке завдання йому дав Порошенко

Міжвідомча експертна група аналізуватиме стан співробітництва України з НАТО в економічних та ресурсних аспектах, готуватиме узгоджені пропозиції щодо перспективних напрямів такого співробітництва та шляхи удосконалення форм взаємодії. Також група буде моніторити реалізацію домовленостей і вивчатиме проблемні питання, пов’язані з виконанням домовленостей, досягнутих на засіданнях СРГЕБ.

Крім того, міжвідомча експертна група здійснюватиме підготовку рекомендацій щодо необхідності залучення консультаційної, дорадчої та технічної допомоги НАТО, ініціюватиме розроблення відповідних міжнародних програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-