ДПЗКУ з офшорами не торгуватиме - занадто багато ризиків

ДПЗКУ з офшорами не торгуватиме - занадто багато ризиків

Укрінформ
Заборону на торгівлю з офшорними компаніями спеціальним наказом керівництва ДПЗКУ ввели з метою мінімізації ризиків під час проведення операцій з продажу зерна та продукції переробки на зовнішні ринки.

Про це повідомляє ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

«З 2015 року торгівля з офшорними компаніями не велась. Проте відповідно до внутрішнього Положення про договірну роботу, ведення торгівлі з контрагентами, зареєстрованими в офшорній зоні, залишалось можливим, за умови перевірки кінцевого бенефіціару або отримання листа-гарантії від материнської компанії. Аби нівелювати будь-які ризики фінансових втрат через операції з офшорами, було прийнято рішення щодо абсолютної заборони на укладання контрактів з такими контрагентами», - зазначив очільник в.о. голови правління корпорації Дмитро Гавриш.

Також в ДПЗКУ заборонено відвантажувати зернові або продукцію переробки без отримання за них попередньої оплати у повному обсязі. 

Читайте також: Україна цьогоріч вже експортувала 9,5 мільйона тонн зернових - Держспоживслужба

Гавриш додав, що на підприємстві введено персональну відповідальність трейдерів ДПЗКУ за результати подальшої реалізації, укладених ними зовнішньоекономічних контрактів.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-