ЄБРР: Доопрацьований проект про приватизацію дозволить нарешті її запустити

ЄБРР: Доопрацьований проект про приватизацію дозволить нарешті її запустити

Укрінформ
У Європейському банку реконструкції та розвитку вважають, що прийняття доопрацьованого законопроекту про приватизацію дозволить нарешті її запустити.

Про це сказав управляючий директор по Східній Європі і Кавказу ЄБРР Франсіс Маліж на панелях Ukrainian Financial Forum-2017 в Одесі організованого групою ICU, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато речей вже зроблено, і багато чого зараз в процесі. Наприклад, це законопроект про приватизацію, який скоро зайде в парламент. Це хороший закон, і якщо він буде прийнятий, то зміниться весь процес приватизації", - сказав Маліж.

Читайте також: ЄБРР закликав активізувати реформи

Він наголосив, що за останні 3 роки Україна провела низку реформ і в енергетичному секторі, і в банківському, однак багато чого їй ще лишається зробити.

Нагадаємо, доопрацьований законопроект про приватизацію державного майна вже зареєстрований в апараті Верховної Ради. Даний законопроект скасовує класифікацію об'єктів приватизації за групами і встановлює чіткий поділ на об'єкти великої і малої приватизації. До 250 мільйонів річного обороту - це малі, після 250 - великі. Також новий закон скорочує терміни підготовки підприємства до продажу. Для об'єктів великої приватизації - з 24 до 12 місяців, для малої приватизації - з 12 до 4 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-