Стало відомо, за яким графіком Рада працюватиме над бюджетом-2018

Стало відомо, за яким графіком Рада працюватиме над бюджетом-2018

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань бюджету схвалив орієнтовний графік розгляду проекту закону про державний бюджет на 2018 рік.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до цього графіка, 22 вересня відбудеться представлення проекту держбюджету на пленарному засіданні, не пізніше 1 жовтня депутати і комітети мають розглянути проект закону, сформулювати пропозиції до законопроекту і направити їх до Комітету ВР з питань бюджету.

Комітет 2-15 жовтня має розглянути пропозиції депутатів до проекту закону, висновки Рахункової палати і підготувати таблицю пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи.

Заплановано, що розгляд законопроекту у першому читанні (схвалення бюджетних висновків Верховною Радою) має відбутися 19-20 жовтня.

Кабінет міністрів 21 жовтня - 2 листопада, за участю уповноважених представників Бюджетного комітету, має підготувати до другого читання відповідний законопроект. При цьому подати підготовлений до другого читання законопроект уряд має не пізніше 3 листопада.

Читайте також: Мінфін очікує, що бюджет-2018 схвалять у грудні

Комітет з питань бюджету 6-15 листопада має розглянути підготовлений до другого читання законопроект. Графіком передбачено, що розгляд і ухвалення проекту держбюджету у другому читанні має відбутися 16-17 листопада.

Після того, у термін 18-25 листопада, комітет має підготувати до третього читання законопроект, тобто підготувати порівняльну таблицю статей законопроекту, розгляд яких перенесено на третє читання. Водночас ухвалення проекту бюджету в цілому як закону заплановане на пленарному засіданні не пізніше 1 грудня.

Окрім того, на засіданні комітету його члени заслухали доповідь заступника міністра фінансів Сергія Марченка щодо показників проекту держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-