Останні незалежні директори Нафтогазу вийшли зі складу наглядової ради

Останні незалежні директори Нафтогазу вийшли зі складу наглядової ради

Укрінформ
У вівторок, 19 вересня, останні незалежні члени наглядової ради Нафтогазу Пол Ворвік та Маркус Річардс повідомили компанію про намір піти у відставку.

Про це йдеться у листі Пола Ворвіка та Маркуса Річардса, повідомляє прес-служба Національної акціонерної команії "Нафтогаз України".

Своє рішення вони пов'язують зі згортанням реформ з боку уряду.

«Незважаючи на запевнення, які були надані членам наглядової ради представниками вищого політичного керівництва України, протягом останніх п'яти місяців не сталося жодних суттєвих зрушень вперед. Жодна з дій, які знаходяться під контролем уряду, не була виконана. Навпаки, рівень політичного втручання в роботу Нафтогазу продовжує зростати і став, на жаль, очевидною нормою», - йдеться у листі.

Читайте також: Коболєв сказав, коли чекати на рішення щодо транзиту між "Нафтогазом" і "Газпромом"

Також вони зазначили, що у квітні 2017 року вже висловлювали представникам Кабінету міністрів позицію щодо невиконання урядом Плану реформування корпоративного управління Нафтогазу.

Як повідомлялося, раніше міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що НАК "Нафтогаз України" фактично саботує виконання заходів з реструктуризації компанії, яка здійснюється з метою відокремлення діяльності з транспортування природного газу та передбачена зобов'язаннями української сторони перед Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

6 вересня також стало відомо, що Секретаріат Енергетичного Співтовариства повідомив Україну про початок процедури вирішення спору, пов’язаного з порушенням Україною її зобов’язань за Договором про заснування Енергетичного Співтовариства. Йдеться про фактичне монопольне становище на ринку газу НАК "Нафтогаз України" та відсутність реформ у цій сфері, що визначені зобов'язаннями України та відповідними змінами в українському законодавстві.

При цьому, у самому “Нафтогазі” слова міністра Ігоря Насалика спростовують, заявляючи, що всі запити Міненерго щодо передачі активів було виконано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-