Цілі сталого розвитку: Україна має бути у ТОП-20 рейтингу Doing Business

Цілі сталого розвитку: Україна має бути у ТОП-20 рейтингу Doing Business

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі запланувало просування України з 64 до 40 місця в рейтингу "Глобальний інноваційний індекс".

Про це йдеться в національній доповіді "Цілі сталого розвитку: Україна", презентованій у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таке завдання ставиться в рамках цілі досягнути економічного зростання та гідної праці.

При цьому в матеріалах доповіді планується поступове просування України в цьому рейтингу з 64 місця в 2015 році, 50 - в 2020 році, 45 - в 2025 і до 40 - в 2030 році.

Окрім того, в межах цілі економічного зростання заплановано збільшити частку експорту високотехнологічних товарів з 19,2% в 2015 році до 30% в 2030 році. Також заплановане поступове зростання середньорічного індексу фізичного обсягу ВВП з 90,2% в 2015 році до 107% у 2030 році.

У рамках цілі забезпечення гідної праці планується підвищити рівень працездатного населення 20-64 років до 70%. Міністерством також ставиться завдання створити можливості для самореалізації економічно активної частини населення. При цьому показовим індикатором в цій сфері, окрім іншого, визначається рейтинг легкості ведення бізнесу - Doing Business. Так, планується досягнути орієнтира ввійти до 20 країн-лідерів цього рейтингу.

Читайте також: Результат від е-data: Україна на 31 місці з 94 у глобальному індексі відкритих даних

Як повідомлялося, уряд презентував у п'ятницю Національну доповідь "Цілі сталого розвитку: Україна" із комплексом завдань та показників розвитку відповідно до зобов'язань досягти ЦСР до 2030 року. Доповідь є основою для майбутнього планування розвитку, у ній викладено узгоджене бачення уряду, президента і парламенту щодо напрямків розвитку України.

Глобальні ЦСР були затверджені у 2015 році на саміті ООН з питань сталого розвитку. За ініціативи уряду та сприяння системи ООН в Україні протягом року тривав відкритий процес адаптації цих цілей до національних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-