Результат від е-data: Україна на 31 місці з 94 у глобальному індексі відкритих даних

Результат від е-data: Україна на 31 місці з 94 у глобальному індексі відкритих даних

Укрінформ
Портал публічних фінансів е-data, що був запущений в Україні рівно два роки тому, є одним із наріжних каменів суттєвого підвищення рейтингу держави у глобальному індексі відкритих даних.

Про це заявив заступник директора проекту "Ефективне управління державними фінансами" GIZ Андреас Бруннбауер 15 вересня під час прес-конференції з нагоди другої річниці проекту контролю публічних фінансів е-dаtа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У світовому рейтингу Україна у 2016 році піднялася на 23 місця - до 31 місця серед 94 у глобальному індексі відкритих даних. Також є так званий барометр відкритих даних, де Україна піднялася на 18 позицій - до 44 місця з 115 країн. Це чіткий результат. Портал e-data є одним із наріжних каменів цих покращень. Наприклад, якщо подивитися на відкритість бюджетних даних за цим індексом, то 10% було, а через E-data повне досягнення - 100%", - сказав Бруннбауер.

Читайте також: Портал публічних фінансів "Є-дата" перевели на промислову експлуатацію

Нагадаємо, проект "Ефективне управління державними фінансами" реалізується німецькою компанією GIZ за дорученням Урядів Німеччини та Великої Британії. Основним партнером проекту є Міністерство фінансів України. 

Офіційний портал публічних фінансів e-data.gov.ua - сервіс  мережі Інтернет, за допомогою якого оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея "Прозорого бюджету".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-