Портал публічних фінансів

Портал публічних фінансів "Є-дата" перевели на промислову експлуатацію

Укрінформ
15 вересня портал публічних фінансів "Є-дата", який було запущено рівно два роки тому, переведено з тестової до промислової експлуатації.

Про це заявила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова 15 вересня під час прес-конференції з нагоди другої річниці проекту контролю публічних фінансів "Є-дата", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Куди ми рухаємося далі? Перше - це промислова реалізація порталу. Ми дуже раді оголосити, що наш портал перейшов сьогодні зранку з тестової до промислової експлуатації. Сьогодні ми кажемо не тільки правильно розповсюджувати для розпорядників інформацію, з сьогоднішнього дня ми можемо вже їх починати карати за невиконання норми закону щодо нерозкриття своїх звітів на нашому порталі. Це надзвичайно важливо, адже якщо всі транзакції Казначейства автоматично відображаються, то на жаль, не всі розпорядники, особливо якщо це стосується державних, комунальних підприємств (а ми їх в першу чергу хочемо там побачити), це роблять. Дехто просто користувався тестовістю режиму", - повідомила Маркарова. 

Також, за словами заступника, важливим завданням міністерства є інтеграція з Казначейством, Prozorro.

Маркарова додала, що наступним кроком є перехід від впровадження порталу до наступної фази - "Прозорий бюджет".

"Ми говоримо не тільки про видатки, які вже є, ми говоримо і про доходи в повній мірі, і повну інформацію про бюджет і бюджетний процес на нашому порталі",  - наголосила заступник.

За її словами, це стане важливим інструментом для прийняття рішень Міністерством.

Окрім цього, має запрацювати інструмент управління ліквідністю, що є завданням 2018-2019 року.

Читайте також: Мінфін застерігає від дій, що загрожуватимуть системі автоматичного відшкодування ПДВ

За словами Маркарової, зараз щоденно портал використовують 21 тис. користувачів.

Нагадаємо, офіційний портал публічних фінансів E-data.gov.ua - сервіс мережі Інтернет, за допомогою якого оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея "Прозорого бюджету".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-