Мінфін застерігає від дій, що загрожуватимуть системі автоматичного відшкодування ПДВ

Мінфін застерігає від дій, що загрожуватимуть системі автоматичного відшкодування ПДВ

Укрінформ
Мінфін закликає утриматися від реєстрації законопроектів, направлених на скасування повноцінної роботи автоматичної системи зупинення реєстрації податкових накладних з ознаками фіктивності.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну

«Зараз ця Система моніторингу ризиків з ПДВ попереджує схеми і неправомірні відшкодування, які раніше призводили до мільярдних втрат з бюджету. Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою (ДФС) постійно моніторить та вдосконалює роботу системи», - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що якщо депутати хочуть долучитися до процесу вдосконалення роботи системи, то Мінфін готовий до діалогу, але наполягає на тому, щоб депутати не дослухалися до лоббістів, що пропонують скасувати роботу системи, що успішно бореться зі зловживаннями при відшкодуванні ПДВ. Це стане відкатом в боротьбі з корупцією та схемами з ПДВ. Також Мінфін вбачає суттєвий корупційний ризик і відновлення схем при реалізації ідеї перенесення центру прийняття рішень щодо реєстрації податкових накладних на регіональний рівень.

Читайте також: Мінфін не збирається скасовувати "спрощенку" - Данилюк

У Мінфіні наголошують, що систему не можна скасовувати через те, що скасування автоматичної системи зупинення реєстрації податкових накладних з ознаками фіктивності призведе до прямих втрат бюджету. По-друге,повернення до ручного зупинення реєстрації податкових накладних - це зрив автоматичного відшкодування ПДВ. По-третє, скасування роботи системи призведе до зменшення росту надходжень ПДВ до бюджету. По-четверте, скасування системи означає повернення до корупційного механізму “ручного” управління договорами (розірвання договорів). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-