АМПУ: Новий міст збільшить пропускну здатність авто в порт

АМПУ: Новий міст збільшить пропускну здатність авто в порт "Чорноморськ"

Укрінформ
Адміністрація морських портів України планує звести новий міст через Сухий лиман, який дозволить збільшити пропускну здатність автомобільного руху в ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ".

Про це повідомляється на сайті АМПУ.

«АМПУ в частині розвитку порту Чорноморськ поставила мету в найближчі два роки створити умови для проходження і обробки суден типу Panamax. Для цього ми організовуємо міжнародні тендери на днопоглиблення підхідного каналу та акваторії, заплановані проекти розвитку причальної та наземної інфраструктури. В даний час вантаж в порт йде через понтонну переправу, яка була побудована в 1968 році, модернізована в 1982 році і має певні обмеження щодо руху великотоннажного автотранспорту. В результаті будівництва нового мостового переходу, яке підтримав Уряд, ми отримаємо сучасний інфраструктурний об'єкт, який дозволить збільшити пропускну здатність автомобільного руху в порт», — підкреслив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Зазначається, що в Одеській обласній державній адміністрації під головуванням очільника ОДА Максима Степанова відбулася зустріч, присвячена реалізації проекту будівництва мостового переходу через Сухий лиман в Чорноморську. На ній були присутні керівник Адміністрації морських портів України (АМПУ) Райвіс Вецкаганс, міський голова Чорноморська Валерій Хмельнюк і інші представники місцевих органів влади.

Читайте також: Морпорт "Южний": Китайська CHEC розпочала другий проект з днопоглиблення

На сьогоднішній день транспортним переходом через Сухий лиман служить понтонна переправа, зараз знаходиться на балансі Іллічівської філії АМПУ. Це гідротехнічна споруда  і її експлуатація вимагає проведення постійного ремонту раз в п'ять років. За оціночними даними вартість такого ремонту може скласти 40 млн грн, а проведення робіт заблокує більш ніж на місячний період рух транспорту. У зв'язку з цим міською владою було ініційовано будівництво нового сучасного моста. Кабінет Міністрів України погодив виділення коштів для реалізації проекту, перший транш в розмірі 57,8 млн грн вже надійшов на рахунок цільового фонду бюджету міста Чорноморська. Запланований термін здачі об'єкта в експлуатацію — літо 2018 року. У реалізації проекту також бере участь ДП МТП «Чорноморськ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-