Монетизація пільг і субсидій проводитиметься у два етапи - Кістіон

Монетизація пільг і субсидій проводитиметься у два етапи - Кістіон

Укрінформ
Кабінет міністрів восени прийме рішення про запровадження монетизації пільг і субсидій на рівні виконавців комунальних послуг.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що монетизація пільг і субсидій проводитиметься у два етапи: спочатку на рівні виконавців комунальних послуг, потім - на рівні споживача.

«Існують великі ризики і загрози, якщо ми підемо відразу до споживача. Важливо не повторити ту проблематику, з якою стикалися такі розвинені країни як Німеччина», - уточнив Кістіон.

Читайте також: Кістіон – отримувачам субсидій: Грошей вистачить на всіх

За його словами, монетизація житлових субсидій на рівні надавачів комунальних послуг сприятиме входженню на ринок постачання газу населенню нових компаній, що у свою чергу дасть поштовх до розвитку вільного ринку газу.

«На сьогодні це один з ключових моментів, що стримує трейдерів. Друге - проблема в інерційності мислення. Необхідний період адаптації, щоб люди зрозуміли: я можу перейти до іншого постачальника. Наприклад, в Польщі ринок газу працює вже 5 років, а на альтернативного постачальника перейшло лише 30% - є велика інерція», - резюмував Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-