Уряд передав майно Одеського НПЗ Курченка в управління Фонду держмайна

Уряд передав майно Одеського НПЗ Курченка в управління Фонду держмайна

Укрінформ
Кабінет міністрів підтримав проект розпорядження щодо віднесення майнових комплексів ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" і ТОВ "Енергія і газ Україна" до сфери управління Фонду державного майна.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні Кабміну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заперечень немає", - сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, оголошуючи результати розгляду цього питання.

Як відомо, Одеський нафтопереробний завод у 1999 році був викуплений російською компанією "Лукойл". У червні 2013 року "Лукойл" продала ОНПЗ українській корпорації СЄПЕК, яку контролює Сергій Курченко. Пізніше СЄПЕК передала підприємство в заставу ВАТ "Банк ВТБ" (РФ).

У лютому 2014 року міліція почала розслідувати наявність контрабандних нафтопродуктів на Одеському НПЗ, після чого завод припинив випуск нафтопродуктів.

В результаті, Приморський районний суд Одеси 6 березня 2014 року в рамках кримінального провадження щодо посадових осіб групи компаній СЄПЕК наклав арешт на нафту і продукти її переробки, що перебувають на Одеському НПЗ.

Після чого, у квітні 2014 року Печерський районний суд Києва заарештував нерухоме майно НПЗ.

19 червня Суворовський район суд Одеси прийняв рішення про передачу Одеського НПЗ в державну власність.

Читайте також: Спільники Курченка хотіли "сховати" майно Одеського НПЗ у російському банку

Через місяць Апеляційний суд Одеської області відмовився розглядати апеляцію на рішення про конфіскацію майнового комплексу Одеського НПЗ в держвласність.

Прокуратура розслідує можливе фінансування тероризму бізнесменом Курченком.

Служба безпеки України заявляла, що бойовики планують передати "націоналізовані підприємства-нерезиденти" на окупованих територіях Донбасу власнику "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (СЄПЕК) Сергію Курченку.

ТОВ "Енергія і газ Україна" територіально розташоване на території Одеського нафтопереробного заводу. Згідно з даними Єдиного державного реєстру прав власності власником майна за місцем реєстрації ТОВ "Енергія і Газ Україна" до теперішнього часу є ТОВ "Енергія і Газ Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-