У порт

У порт "Южний" прибуло перше судно з антрацитовим вугіллям із США

Фото
Укрінформ
В ніч на 13 вересня, в 02.15 годині, до перевантажувального комплексу ДП "Морський торговельний порт "Южний" пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ "Центренерго".

Стивідори планують розвантажити його за 3 доби.

Про це повідомляє ДП "МТП "Южний".

"ДП "Морський торговельний порт "Южний" впевнено виконує доручення Міністерства інфраструктури щодо прийому та відправки вугілля на українські ТЕС. На початку вересня ми завершили планову підготовку обладнання, адже у найближчий тиждень підприємство планує прийняти одразу чотири судна з вугіллям, загальним об’ємом понад 295 тисяч тонн: одне судно для "Центренерго", два судна для ДТЕК та одне для ТОВ "Єврореконструкція", - зазначив в.о. директора ДП "МТП "Южний" Віталій Жуковський.

Розвантаження "Ocean Ambitious" / Фото: Ніна Ляшонок‎, Укрінформ

Читайте також: Гройсман: Держкомпанії не купують жодного кілограма російського вугілля

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер прокоментував: "Сьогодні ми отримали гарну новину, що перша партія американського антрацитового вугілля вже в Україні. Співпраця компанії-члена Палати "Xcoal Energy & Resources" та ПАТ "Центренерго" – це визначний крок для розвитку українсько-американських торговельних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-