Гройсман: Держкомпанії не купують жодного кілограма російського вугілля

Гройсман: Держкомпанії не купують жодного кілограма російського вугілля

Укрінформ
Україна зацікавлена у тому, щоб забезпечувати себе вугіллям власного видобутку.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми модернізуємо можливості для того, щоб збільшувати у тому числі видобуток газової групи вугілля на українських шахтах. Тобто, ми зацікавлені у тому, щоб повністю самостійно забезпечувати себе вугіллям», - підкреслив Гройсман.

Він додав, що Україна змушена була припинити закупівлю вугілля власного видобутку з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу.

«Але ми вживаємо усі заходи для того, щоб зробити нашу економіку міцною, диверсифікувати усі ринки, в тому числі постачання», - сказав Гройсман.

Читайте також: Кістіон: В Україну за кілька днів прибудуть три кораблі з вугіллям марки "А"

Він також нагадав, що цього року вдалося збільшити видобуток українського газу. При цьому Прем’єр-міністр вкотре відзначив, що розраховує, що цього року йтиметься про не менш ніж 600 млн кубів.

«Наше завдання - побудувати енергетичну та економічну незалежність. Фактично ми цю програму виконуємо. За півтора року ми зменшили споживання антрацитної групи вугілля, перейшли на газову групу та інші альтернативні види», - сказав Гройсман.

Навіть більше, підкреслив Прем’єр-міністр, українські держані компанії нині жодного кілограма російського вугілля не купують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-