Профспілка вугільників просить зустрічі з Гройсманом

Профспілка вугільників просить зустрічі з Гройсманом

Укрінформ
Профспілка вугільників просить ФПУ, враховуючи, критичність ситуації на держпідприємствах галузі, а також гостру соціальну напругу в шахтарських трудових колективах, ініціювати зустріч з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Про це у понеділок повідомили в Профспілці працівників вугільної промисловості України.

"Враховуючи, критичність ситуації на держаних підприємствах вугільної промисловості, а також гостру соціальну напругу в шахтарських трудових колективах, з метою розгляду і визначення шляхів подолання нагальних соціально-економічних проблем із врахуванням пропозицій профспілок, запропоновано голові Федерації профспілок України Григорію Осовому ініціювати зустріч голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Турманова разом з міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що відповідне звернення Турманов відправлено до Осового з приводу сприяння у вирішенні нагальних соціально-економічних питань вугільної галузі.

Читайте також: Міненерговугілля знайде близько мільярда гривень на виплату зарплати і погашення боргів з неї

Як повідомляв Укрінформ, у профспілці заявляли, що першочергове завдання Міністерства разом з урядом  – це  виплата у повному обсязі заробітної плати  шахтарям та погашення наявних боргів з неї у вересні-грудні цього року, на що потрібно біля одного мільярда гривень бюджетних коштів.

Крім того, керівництво Міненрговугілля повинно докласти активних зусиль щодо ініціювання необхідності прийняття відповідного законодавчого акту, та вжити практичні заходи з підготовки проекту закону, використовуючи всі наявні важелі для збільшення обсягу бюджетного фінансування у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-